master designer
foto-Mika Tolvanen

Mika Tolvanen

Mika Tolvanen (°1975, Lieksa Finland) maakt deel uit van de Finse Rehti Design group. Nadat hij in 2001 afstudeerde aan het Royal College of Art met een master in Design, vestigde hij zijn eigen ontwerpbureau in Helsinki. Sindsdien heeft hij met een aantal van ’s werelds beste top designers en fabrikanten gewerkt.

Zijn designfilosofie klinkt als volgt: “Het doel is niet enkel om producten te ontwerpen maar eerder op zoek te gaan naar gelegenheden dat een ontwerp nodig hebben. Wat het object werkelijk definieert is hoe we het gebruiken en niet hoe het lijkt. Design zou niet de aandacht moeten hebben door enkel speciaal te zijn.”

 

Designer Mika Tolvanen
Een nieuwe generatie meubelontwerper

Wat het object werkelijk definieert is hoe we het gebruiken en niet hoe het lijkt.

Mika’s standpunt over nieuw Nordic design: “De manier van ontwerpen is altijd zeer persoonlijk voor elke designer. Maar de manier waarop we wonen, is tot in ons dagelijks leven en de manier waarop we ontwerpen doordrongen. Nordic design is er altijd geweest, zonder enige afwezigheid in tussenperiodes. Enkel de manier waarop geproduceerd wordt, heeft zich ontwikkeld, wat het ontwerpen van een nieuw design spannender maakt."