master designer
foto-James Irvine

James Irvine

Irvine werd geboren in Londen en studeerde er aan het Kingston Polytechnic en aan het Royal College of Art. In 1984 werd hij adviseur bij Olivetti en van 1985 tot 1987 behoorde hij tot de studio de Lucchi. In 1987 ging hij in opdracht van Olvetti een jaar naar Japan om er binnen het kader van een cultureel uitwisselingsprogramma onderzoek in industrieel design te verrichten bij Toshiba. Sinds 1988 heeft Irvine zijn eigen studio in Milaan, waar hij interieurs, meubelen en industriële producten vormgeeft.

Designer James Irvine
Design legende

By definition, you have to live until you die. Better to make that life as complete and enjoyable an experience as possible, in case death is a shite, which I suspect it will be.

Studio Irvine blijft trouw aan de nadering van design en ontwikkelde methode van James Irvine, dat in combinatie met ironie en precisie. De multidisciplinaire filosofie van de studio duidt op een constante neiging en nieuwsgierigheid naar alle soorten en schalen van projecten van het ontwerp van een bus naar dat van een pen, van kustrichting van een bedrijf naar dat van het lanceren van een nieuw designmerk.