master designer
foto-Pol Quadens

Pol Quadens

Pol Quadens is de oprichter van Pol International Design. Quadens concentreert zich bij het ontwerpen van meubelen op technologische vernieuwing en ecologische verantwoorde materialen. Synthetische materialen, zoals Kevlar genieten daarbij zijn voorkeur. Quadens is vandaag een van de toonaangevende Belgische designers. Hij gaf zijn artistieke studies op om zich volledig te wijten aan een van zijn vroege passies: het restaureren van oldtimers. In 1982 zet hij zelfs de stap naar het autoracen. In 1985 ontwerpt hij zijn eerste stoel, ‘Theoremes’ genaamd. Vanaf 1988 gaat al zijn aandacht naar het ontwerpen van designmeubelen. Quadens stelde op diverse plaatsen in Europa zijn werk tentoon.

Designer Pol Quadens
Functioneel kunstwerk wordt icoon

Aesthetics is a matter of balance, so I push the limits of mechanical and visual stability to the closest to breaking point, in order to provoke our own limits of aesthetic appreciation.

In 1987, maakt Quadens zijn eerste creatie en produceert hij zijn eerste objecten. Zijn gevoeligheid en passie voor kunst leiden hebben tot de creatie van functionele kunstwerken. Van zijn CD-plank worden meer dan 100 000 stuks verkocht en het wordt een icoon in zijn categorie.