master designer
foto-Muller Van Severen

Muller Van Severen

Fotografe Fien Muller en beeldhouwer Hannes Van Severen stelden hun eerste ontwerpen voor in Galerie Valerie Traan in 2011. Wat aanvankelijk een plezante uitstap was voor het artistieke duo, groeide uit tot een volwaardige en internationaal gewaardeerde collectie ‘meubelwerken’. Vandaag vind je hun ontwerpen in belangrijke galerijen en musea in België en in Londen, Berlijn, Milaan, Parijs en New York. Kenmerkend is de combinatie van minimalistisch metaal, warme kleuren en natuurlijke afwerkingsmaterialen.

Designer Muller Van Severen
Gentse kunstenaarskoppel

Leef met onze meubels, daar dienen ze voor.

Aangezien zowel Fien als Hannes artiesten zijn, staan ook hun ontwerpen met één been in design en het andere in kunst. De link met Jean Prouvé, ook een autodidactische, experimenterende en samenwerkende ontwerper, is niet vergezocht. Fien draagt als fotografe een sterk gevoel voor compositie en kleuren aan, Hannes voegt daar irrationeel absurdisme en humor aan toe. De focus ligt niet enkel op functionaliteit, de meubelen bieden net verschillende manieren aan om ze te gebruiken.


Realisatie: thuis op vakantie
Je interieur aanpakken kan in één keer maar ook in een aantal kleine stappen, gespreid over de tijd. In deze realisatie, waar we een warm thuis en tuin creërden voor een gezin met