master designer
foto-Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan en Erwan Bouroullec, geboren in 1971 en 1976 in Quimper, Frankrijk, studeerde aan de Ecole Nationale des Arts Décoratifs in Parijs en de Ecole des Beaux -Arts in Cergy Pontoise. Ronan begon onmiddellijk na zijn training als zelfstandige te werken, bijgestaan door zijn broer, die toen nog op school zat.

Sinds 1999 werkten beide broers samen als partners in hun eigen ontwerpstudio in Parijs. Hun werk varieert van kleine gebruiksvoorwerpen tot architecturale projecten.

Designer Ronan & Erwan Bouroullec
Broers met dezelfde liefde voor design

An idea is built up in a collective way.

Naast het ontwerpen van woon- en kantoormeubilair, vazen, porseleinen servies, sieraden en diverse woonaccessoires, hielden zij zich eveneens bezig met de studie van de ruimtes. Hierbij behoorde "Algue" (2004) tot hun meest onconventionele producten. De samenwerking met Vitra begon met het kantoor meubelsysteem 'Joyn' dat ze ontwierpen tussen 2000 en 2002 in samenwerking met Vitra.


Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.