master designer
foto-Piero Lissoni

Piero Lissoni

Zijn stijl is eenvoudig en functioneel, modern in de klassieke betekenis van het woord

Piero Lissoni, geboren in 1956 in Seregno, studeerde architectuur in Milaan. Tussen 1977 en 1984 werkte hij met het bureau G14, waarna hij zijn eigen bedrijf operichtte, Lissoni Associati Milano. Sindsdien heeft Lissoni voor een veelvoud van vooral Italiaanse merken gewerkt, waaronder Boffi, Artemide, Cassina, Living Divani, Kartell, Flos, Cappellini.

Zijn stijl is eenvoudig en functioneel, modern in de klassieke betekenis van het woord. Hij ontwerpt behalve meubels ook woningen en interieurs, in het bijzonder voor de luxesector: hotels in Venetië (Hotel Monaco Grand Canal), Lachen (Hotel Al Porto) en Tokyo (Mitsui Garden Hotel); showrooms voor meubelfabrikanten Cassina, Boffi, Porro en Tecno (in Italië, Japan en Frankrijk). Lissoni legt de laatste hand aan een resort voor het eiland Turks & Caicos, met onder meer een hotel voor de groep Mandarin; een Shangri-La Hotel in Miami, en fabrieken en gebouwen voor Boffi, Glas en Living Divani. Top 5. de keukens, Esprit en WK6, bekroond met de prijs Compasso d’Oro in respectievelijk 1991 en 2001; de tafel Beam Glass voor Porro (2006); Coupé, een collectie zitmeubelen voor Cappellini (2003); de stoel Form, in plastic en staal; voor Kartell; een draagbare Lissoni: de horloges TIC 5000; voor Alessi.

Designer Piero Lissoni
Living Divani Dumas

Beauty lies in imperfection.

Slaapbank, TA/125 TA11BA1 Stof A1 F146013 Petrolio De DePadova Tattomi biedt meerdere functies waardoor de positie van de stoel naar eigen wens versteld kan worden. Voor bijvoorbeeld een onverwachte gast, of voor een pauze die in een dutje verandert. Ook is de DePadova Tattomi geschikt voor ontspanning en plezier. De Tattomi biedt dus ook het comfort voor het lezen van een boek of voor het kijken van een filmpje.

4 design bureaus: voor elk interieur wat wils

4 design bureaus: voor elk interieur wat wils Een degelijk bureau is een plaats waar je alles ordelijk bijhoudt, waar je papierwerk kan afhandelen en waar je rustig even op de computer kan werken. Tegelijk kan een design bureau een echte blikvanger zijn in je interieur. In de Master Meubel showroom vind je verschillende bureaumeubelen die je in een aparte ruimte kan plaatsen of integreren in je woonruimte. Lees verder en ontdek de perfecte
vitra-home-desk3

Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.


Inrichting van de Churchill Club voor spektakelmusical 40-45
Na het succes van Daens en 14-18 presenteert Studio 100 40-45, een spektakelmusical over de Tweede Wereldoorlog. Master Meubel werkte samen met Studio 100 en Sergio Herman voor de