Kartell

Bekoorlijke en veelkleurige design meubelen

Kartell is gespecialiseerd in speelse en kleurrijke design stoelen uit kunststof. Het Italiaanse bedrijf werd in 1949 opgericht door Giulio Castelli en ontwierp in de beginjaren vooral plastic auto-onderdelen. In de jaren ‘60 maakte Kartell furore met het ontwerpen van plastic meubelen en accessoires. Maar het merk heeft zich definitief op de kaart gezet vanaf het moment dat het de weg van design meubelen insloeg. Kartell doet tegenwoordig een beroep op beroemde designers zoals Antonio Citterio, Philippe Starck en Ron Arad.

Design stoelen staan in het collectieve geheugen gegrift

De design meubelen van Kartell zijn niet meer weg te denken uit het interieur van heel wat mensen. Design stoelen als de Louis Ghost, Masters, Maui en de Bubble club zijn uitgegroeid tot echte iconen. De Louis Ghost stoel uit 2004 (ontwerp van Philippe Starck) is een klassieker die hoge ogen blijft gooien. De bekroningen blijven niet uit. Kartell heeft maar liefst negen exemplaren van de Compasso d’Oro gewonnen.

Collecties nieuw leven ingeblazen

De producten van Kartell vallen vooral op door hun opvallende kleurenpallet. Verder staat het merk voor inventief design en worden de productiemethoden voortdurend geoptimaliseerd. Op het gebied van productie boekt Kartell de laatste jaren overigens veel vooruitgang. Alle collecties zijn uitgebreid en nieuw leven ingeblazen, terwijl de productiemethodes voortdurend up-to-date worden gehouden.

Combinatie van mode en design

Kartell is een wendbaar bedrijf dat constant evolueert. Dankzij innovatie van materiaal en technologie slaagt Kartell erin om de vinger aan de pols te houden en in te spelen op nieuwe trends. De meubelen van Kartell dragen zowel mode als design in zich. Het is een van de troeven waarmee de ontwerpen bij het grote publiek in de smaak vallen.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-kartelllogo

Kartell product is immediately recognisable around the world for the emotion it generates, its durability and undisputed quality.


Realisatie: warmte van DePadova en Teixidors in een loft
Deze klanten hadden geen vastomlijnd idee van hoe hun nieuwe interieur er uit zou zien. “Maar toen ze me foto’s toonden van hun prachtige loft, wist ik dat het minimalistische maar warme van