master designer
foto-Cini Boeri

Cini Boeri

Cini Boeri studeerde aan het Polytechnicum van Milaan en werkte elf jaar lang in de studio van Marco Zanuso. Cini Boeri is als designer bijzonder veelzijdig: van lampen en stoelen, over telefoontoestellen en thermoskannen, tot wasmachines en motorboten. Boeri tracht design een menselijk gezicht te geven en poogt met haar ontwerpen het dagelijkse leven te verlichten en te verbeteren. Boeri schreef een boek over het wordingsproces van designontwerpen en wou op die manier het vormgeven van meubelen toegankelijker maken voor een groter publiek. Zij was docente aan de universiteiten van Barcelona en van Berkeley (Californië).

Designer Cini Boeri
Female emancipation in the shape of an architect, a woman of other times, past and future

To keep alive what we like to call the “we attitude,” i.e. the awareness that it is the team – and therefore the brand – that is the real player, not the individual

Boeri’s projecten bevatten appartementen, huizen, winkels, kantoorgebouwen en musea. Ze heeft ontworpen voor Arflex, Stilnovo, Artemide, Fustial, Tre-Piu, Knoll, Misawa Homes, Magis, Fiam en Venini. In 1970 en 1979, ontving ze zelfs een Compasso d’Oro award. Naast het feit dat Cini Boeri een meubelontwerpster is, heeft ze ook les gegeven doorheen -en buiten de grenzen van Italië. Boeri was een gastprofessor bij de faculteit van Architectuur in haar vroegere school Politecnico di Milano waar ze les gaf over Architecturale Planning, Industrieel Design en Interieur Design.