master designer
foto-Mario Bellini

Mario Bellini

Mario Bellini, geboren in Milaan in 1935, is architect van opleiding en een trouwe volgeling van Walter Gropius. Gropius meende dat design een term was die gebruikt kon worden voor alles wat door mensenhanden gemaakt wordt, van eenvoudig bestek tot de plannen voor een wereldstad. In lezingen over heel de wereld verzet Bellini zich dan ook tegen de academische opsplitsing van de kunsten. Bellini heeft er altijd naar gestreefd om zijn ontwerpen zo te maken dat ze eenvoudig, overzichtelijk en makkelijk in gebruik zijn.

Bellini werkte samen met verschillende Italiaanse en internationale bedrijven zoals Renault, Rosenthal en Yamaha. Ook voor de meubelmerken Artemide, Vitra, Cassina en B&B Italia maakte hij bekende ontwerpen. Daarnaast was Mario Bellini directeur van het prestigieuze en wereldwijd gewaardeerde Italiaanse architectuur- en designtijdschrift Domus.

Designer Mario Bellini

"A design career is a process of learning better and better what you know instinctively."

Hij is de winnaar onder andere van 8 Compasso d'Oro en prestigieuze architectuurprijzen waaronder de Medaglia d'Oro.


Milan Design Week: het uitgebreide verslag, mét alle nieuwe trends!
Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij.


Trends in Milaan: gewaagde combinaties
Milaan Design Week geeft altijd een goed idee van wat te verwachten voor de rest van het design jaar. Wij gaven onze ogen de kost en delen graag de laatste trends met je.