Wat een heerlijke editie van de Milan Design Week! De beroemde Italiaanse beurs is de wereldwijde referentie voor wat er vandaag gebeurt in de designwereld. Uiteraard was het Master team er bij. Ontdek hier alle trends die zij gespot hebben,

Cassina & Knoll

Twee merken die heel wat nieuws presenteerden in Milaan. Op de kleurrijke stand van Cassina waren onder meer sculpturele vazen van Patricia Urquiola en servies van Tobia Scarpa te vinden. De nieuwe Cassina Details collectie omvat heel wat accessoires, verlichting en kleinere items. Van Afra en Tobia Scarpa brengt Cassina de Soriana sofa uit de jaren zestig terug uit in een jeans limited edition.

Knoll presenteerde een nieuwe collectie tafels, stoelen en banken ontworpen door Antonio Citterio en een nieuwe sofa van Piero Lissoni. Citterio koos er voor om zijn tafels niet meer af te laten werken in chroom omwille van het ecologische aspect, dat hem na aan het hart ligt.

Jori & Cor

Gezellig, vrouwelijker, fijner en kleiner maar met hetzelfde comfort en dezelfde functies als grote broer Relax. Dat is de nieuwe Daydreamer lounge chair van JORI. De stand van het Belgische merk oogde opvallend fris en jong, met veel zachte tinten en materialen. Het zitcomfort blijft uiteraard een van hun sterkste punten.

Ook bij het Duitse Cor vielen de zachte tinten op. Hun nieuwe stoel Noto van Pauline Deltour heeft een sterk architecturale uitstraling.

Kasthall & Flexform

Bij Kasthall en Flexform sprongen de aardse kleuren en natuurlijke materialen in het oog, een van de duidelijke trends in Milaan. Kasthall stelde Quilt voor, een tapijt beïnvloed door Japanse Boro textielen en vrouwelijke designiconen. Door verschillende lagen met elkaar te laten kruisen, vormen de verschillende kleuren, vormen en texturen een herkenbaar designstuk.

Antonio Citterio ontwierp ook een nieuwe sofa voor Flexform. Wie denkt de Parker toch onmiddellijk te herkennen, heeft het niet verkeerd. Citterio en Flexform willen namelijk graag verder gaan met het herinpreteren van meubilair dat duidelijk beïnvloed is door het verleden.

B&B Italia & Acerbis

Feest bij B&B Italia. De sofa Le Bambole van Mario Bellini bestaat vijftig jaar. Dat wordt gevierd met nieuwe uitvoeringen, onder meer als lounge chair en tweezitter. Maar ook met een eerste samenwerking met het bekende modemerk Stella McCartney. Hun lounge chair was afgewerkt met een met de hand getekende Fungi Forest print.

Acerbis voegde een stoel van de man naar wie het merk vernoemd is toe aan haar ReMasters collectie. De Med stoel van Lodovico Acerbis en Giotto Stoppino herken je onmiddellijk aan unieke details zoals de kruising van de poten, die doet denken aan het iconische Flatiron Building op Madison Avenue in New York. Hij wordt heruitgebracht in lichtelijk vernieuwde afmetingen.

Walter Knoll & Extremis

Deze twee brands zetten in op een van de grootste trends van de voorbije jaren: de natuur. Hun stands leken wel tuinen, met veel bloemen en groen. Dat zorgde voor een heerlijk rustig buitengevoel.

Walter Knoll kon het Master Team ook bekoren met de frisse, immersive stand in Brera, het designdistrict van Milaan. Heerlijk relaxen is het in de nieuwe Récamiere sofa uit de Ishino familie, een ontwerp van Daï Sugasawa.

Het Belgische Extremis introduceerde bovendien de Amai, een multifunctioneel meubelstuk dat letterlijk al-les voorziet wat nodig is voor een tuinfeestje. De bekroonde tafel geeft je onder meer stopcontacten, schaduw en verlichting. Ook de plooibare Tiki tafel was live te bewonderen op de stand van Extremis.

Edra

Afsluiten doen we met Edra, dat haar naam als uitzonderlijk sofaspecialist opnieuw alle eer aan deed. De Standalto van Francesco Binfare is pluizig, zacht, elegant en vooral heel erg comfortabel. Dankzij de ‘intelligente kussens’ en de makkelijk aanpasbare rug- en armleuningen stel je hem helemaal in zoals je zelf wil.

Meer inspiratie


De 5 woontrends voor 2022
Ja, we spenderen meer tijd thuis dan ooit tevoren. En ja, dat heeft zijn weerslag op ons interieur. Maar hoe? Dit zijn de vijf woontrends voor dit jaar. Verwacht je aan knallende kleuren,


Realisatie: een prachtig penthouse in het midden van de stad
Bekijk de foto’s en wandel zo door dit fantastische penthouse, ingericht met comfortabel designmeubilair. Voor deze realisatie werkten we samen met interieurontwerper Filip Deslee.


Inspiratie voor een schitterende zomer outdoor
We hebben amper een winter gehad en daar kondigt de zomer zich al weer aan. Laat je inspireren voor een zwoele zomer door onze realisaties en in onze showroom. Hier ontdek je het outdoor meubilair om


Realisatie: totaalinrichting aan de Côte d’Azur
Een bijzondere villa op een magnifieke locatie verdient een buitengewone inrichting: Van het gastenverblijf op de kelderverdieping tot de terrassen buiten, dit vakantieverblijf met prachtig zicht op