Acerbis

Acerbis is bekend als een van de Italiaanse fabrieken die, vanaf de jaren ’60, hebben bijgedragen tot de ontwikkeling en verspreiding van het Italiaanse meubelontwerp. Vandaag is Acerbis zeer alert en dynamisch in een steeds snellere veranderende samenleving. De basisregel voor elk nieuw Acerbis product is het verlangen naar vernieuwing, in evenwicht met de realiteit van de wereld daarrond. Acerbis werd opgestart in 1870 door Benvenuto Acerbis, overgrootvader van Enrico Acerbis, de huidige eigenaar. De ontwerpers voor Acerbis zijn onder andere Lodovico Acerbis, zijn zoon Marco Acerbis, Sergio Asti, Kengiro Azuma, Mario Bellini, De Pas-d’Urbino-Lomazzi, Rodolfo Dordoni en Vico Magestretti.

Technologie en materialen ten dienste van innovatie

Acerbis heeft steeds technologie en experimenten tot de twee belangrijkste onderdelen van hun filosofie gerekend: een ontwerp waarbij het visuele en het tactiele zij aan zij staan in combinatie met functie en schoonheid. Een waardensysteem dat het DNA van Acerbis domineert en de meest geavanceerde technieken en de selectie van de meest innovatieve materialen ten dienste van het ontwerp plaatst. Een idee dat in staat is onuitgesproken behoeften te bevangen en te voorspellen, veranderingen te interpreteren en te anticiperen op de manier van leven, nieuwe functies en technologieën, de mogelijkheden en expressieve aspecten van nieuwe materialen.

 

Combine technique and imagination, knowing that quality is something that always transcends the essential without slipping into superfluous - Lodovico Acerbis