master designer
foto-Xavier Lust

Xavier Lust

Lust, een Franstalige Bruggeling, studeerde interieurarchitectuur aan Saint-Luc in Brussel. Hij begon zijn loopbaan als interieurontwerper. Voor zijn eerste meubelontwerpen bedacht hij een manier om plaatijzer ingewikkelde vormen te geven. Een goed voorbeeld van die techniek is “Le Banc”, wellicht zijn bekendste ontwerp. Lust is een zeldzame Belgische designer met een internationaal klantenbestand: hij heeft de voorbije jaren gewerkt voor grote namen als MDF Italia, De Padova en Driade. Zijn “Grande Table” voor MDF Italia werd bekroond met de Compasso d’Oro, een belangrijke Italiaanse designpijs. In 2007 liep in Le Grand Hornu een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Volgens Xavier Lust is een werk dat snel afgeraakt vaak het beste beschouwd. Te lang werken aan een project wijst op complicaties, het is een teken dat je slecht vertrokken bent.

Designer Xavier Lust
Belgische topdesigner, beeldhouwer en binnenhuisarchitect

Ik hou van objecten die lang meegaan, geprogrammeerde veroudering is ondraaglijk.

Zijn werkwijze, is het zoeken naar oplossingen via een omweg. Problemen tracht Lust liever te benaderen vanuit een ander perspectief. Op deze manier heeft hij een techniek opgesteld waarmee je plaatijzer ingewikkelde vormen kunt geven. Het technisch aspect van design is zeer belangrijk voor Xavier Lust: het feit dat je gebonden bent aan een hele reeks parameters. Er is meer dan alleen vorm. Zijn aanpak is tegelijkertijd technisch en esthetisch.


Outdoormeubilair: zonnig design aan zonnige prijzen
Tot en met zondag 15 september geven we korting op outdoormeubilair van onder meer Extremis, HAY en MDF Italia. Ontdek de stukken hier en in onze showroom!