master designer
foto-Gaetano Pesce

Gaetano Pesce

Pesce studeerde tot 1965 architectuur en design in Venetië. In die periode maakte hij deel uit van verscheidene ontwerpersgroepen. Na zijn studies deed hij onderzoek naar nieuwe mogenlijkheden om meubelen in serie te produceren o.m. voor Cassina. Pesce is vanaf 1975 docent aan de architectuurfaculteit van Straatsburg.

 

Met zijn revolutionaire Bernini-stoel verwierf hij de status van ” enfant terrible ” van het Italiaanse design. Hij maakte ontwerpen voor Cassina, Vitra en B&B. Sinds 1981 leeft en werkt Pesce in New York. Pesce geeft vandaag lezingen over heel de wereld.

Designer Gaetano Pesce
Enfant terrible van het Italiaanse design

" De toekomst is vrouwelijk, dus vrouwen zijn uitgenodigd, zoals ze doen, door verantwoordelijkheid op te nemen in de wereld van politiek, economie en in kunst. "

Tussen 1959 en 1967 maakt hij radicaal werk in schilderen, beeldhouwen, film, theater, design en architectuur en experimenteerde hij met seriële en kinetische kunstvormen. In deze periode maakte hij deel uit van verscheidene ontwerpersgroepen. Zo was hij in 1959 medeoprichter van de uit de Bauhaus beweging van de jaren '20 voortgekomen Gruppo 'N' in Padua, een groep kunstenaars die het concept van de geprogrammeerde kunst onderzocht.


Realisatie: Binnenkijken bij een binnenhuisarchitect
Filip Vermissen en zijn gezin leven in een beschermde woning uit 1966 die werd ontworpen door Lou Jansen. Het gebouw herstelde de binnenhuisarchitect zoveel mogelijk in originele staat, in het