Barbara Standaert is nog steeds in de running voor een Henry van de Velde Gold Award in de categorie Habitat met het ontwerp voor haar Waterbench. Die prijkt al enkele maanden voor de ingang van Master Meubel.

De Henry van de Velde Awards zijn de oudste en meest prestigieuze designprijzen in België. Ze bekronen aanstormende ontwerperstalenten, gevestigde waarden en designbedrijven en worden jaarlijks uitgereikt door Flanders DC, dat in opdracht van de Vlaamse overheid ondernemers in de creatieve sector ondersteunt.

Uit de meer dan 300 inzendingen voor 2020 koos een jury onder leiding van hoogleraar Productontwikkeling Chris Baelus drie winnaars per zeven categorieën. Een van hen is Barbara Standaert, die de Waterbench ontwierp. Voor de productie werkt Standaert samen met het Belgische Ebema. Master Meubel was een van de eerste klanten voor een Waterbench. We geloven in de meesters van het hedendaags design, ook wanneer dat nog jonge beloftes zijn.

Op woensdag 22 januari 2020 wordt in BOZAR in Brussel per categorie bekendgemaakt wie een Henry van de Velde Gold Award in de wacht sleept. Het publiek kan ook haar favoriet kiezen voor de Public Gold Award. Stemmen daarvoor kan nog tot en met 19 december via deze link.

Vind hier meer inspiratie


5 herfsttips uit de Master Shop
De school is opnieuw begonnen, de avonden vallen vroeger en vanuit de keuken waaien de dampen van stevige soepen je tegemoet. Met deze vijf accessoires uit de Master Shop maak je de komende herfst


Meesterlijk design: hedendaags en toch tijdloos
Master Meubel is fan van de meesters van hedendaags design. Daaronder rekenen we niet alleen grote namen uit het verleden maar ook de talenten van vandaag. Deze inrichting laat zien hoe makkelijk die


Een realisatie in beelden: geen woorden maar foto's!
Deze klanten vonden de nieuwe inrichting voor hun woonkamer, bureau en eetkamer in onze showroom. Moderne items combineren er prachtig met design klassiekers.


Drie tips voor een gezellige thuis
Het slechte nieuws: de winter komt er aan. Het goede nieuws: de winter komt er aan! Niets gezelliger dan tijdens de kortste dagen van het jaar thuis te cocoonen. Master geeft je drie handige tips