De tentoonstelling Bauhaus 100, die op 14 maart werd geopend door Philipp Thonet,  is nog tot dinsdag 30 april in onze showroom te bezoeken tijdens onze openingsuren.

Gedurende de periode van de tentoonstelling ontvangt u 15% korting bij aankoop van een Bauhaus-klassieker, zowel bij aankoop online, als in onze showroom.

100 jaar Bauhaus

1919
Walter Gropius

Aan het begin van de twintigste eeuw heeft de Duitse architect Walter Gropius een droom. Hij ziet kunstenaars, ontwerpers en vakmannen met elkaar samenwerken en elkaar zo versterken. Hij probeert zijn utopische wereld vorm te geven met de oprichting van de Bauhaus-school in 1919.

Kandinsky en Breuer

Onder meer schilders Paul Klee, Wassily Kandinsky, László Moholy-Nagy en Lyonel Feininger en architect Marcel Breuer gaven er les.

.
Architectuur en ontwerp

Tijdens workshops wordt de studenten een waaier aan onderwerpen voorgeschoteld, van architectuur over weven tot grafisch ontwerp. De school zet in op praktijkgerichte productie, op een nauwe samenwerking tussen artiest en maker of tussen leerling en leraar en op door technologie vooruitgestuwde industrie.

Mies van der Rohe

Na amper veertien jaar wordt het Bauhaus in 1933 onder druk van de nazi’s gesloten. Architect Ludwig Mies van der Rohe was de derde en laatste directeur.

2019
Bauhaus 100

Zelfs 100 jaar na de stichting van het Bauhaus blijft de invloed van de school merkbaar. Wie door onze showroom wandelt, komt ongetwijfeld iconische stukken tegen die door studenten of docenten zijn ontworpen. Master Meubel wil dan ook op een gepaste manier eer betuigen aan de verjaardag van Bauhaus.

Philipp Thonet

De lezing van Philip Thonet op donderdag 14 maart is tevens de opening van de zes wekende durende expo ‘Bauhaus 100’ in onze showroom. De tentoonstelling is tot dinsdag 30 april gratis te bezoeken tijdens onze openingsuren.

 

Op aanvraag kan u speciale workshops, sessies en rondleiding boeken voor groepen. U kan deze aanvraag indienen via onderstaande link:

Een van de grondgedachtes van de Bauhaus-architectuur was dat zowel vormen als materialen tot hun essentie dienden gereduceerd te worden. Ze vonden een gelijkgestemde ziel in Michael Thonet, die in de negentiende eeuw het eerste meubilair ontwierp dat in massa geproduceerd werd. De stalen buizen van hun stoelen werden het favoriete materiaal van de Bauhaus-architecten.

Thonet werkt tijdens deze periode samen met onder meer Ludwig Mies van der Rohe, Le Corbusier en Marcel Breuer. Die laatste ontwerpt onder meer de S 32 en de S 64, waarmee Thonet bewondering oogst op het Salon des Artistes Décorateurs in Parijs in 1930. De originelen van de grote namen worden sinds hun ontstaan geproduceerd in de fabriek van Thonet in Frankenberg.

Tijdens de tentoonstelling Bauhaus 100 kan u bij Master Meubel uw favoriete Bauhaus klassieker aankopen aan zeer interessante condities.

Bauhaus 100

15% korting op een Bauhaus klassieker tijdens de Bauhaus 100 expo

Thonet Bauhaus 100 Event - Sfeerbeelden
Het eerste Master Event in 2019 stond in het teken van Thonet en 100 jaar Bauhaus. Philipp Thonet sprak over de geschiedenis van de collectie en de links met Bauhaus. De aanwezige design-liefhebbers,


Uren snuffelen in Bauhaus kunstwerken
Zelfs meer dan tachtig jaar na de sluiting blijft de invloed van de Duitse kunstschool Bauhaus tastbaar. De Amerikaanse universiteit van Harvard plaatste onlangs meer dan 32 000 gedigitaliseerde


De Barcelona chair
De Barcelona chair van Ludwig Mies van der Rohe hoeven we waarschijnlijk niet meer te introduceren. Dit iconische designstuk is een van de meest gevierde ontwerpen van de 20ste eeuw. Benieuwd

adjustable table eileen gray

Adjustable Table E 1027: authenticiteit van een meesterstuk
De Ierse ontwerpster Eileen Gray wist haar mannetje te staan tussen ontwerpers als Mies van der Rohe, Le Corbusier en Marcel Breuer. Ze stierf in 1976 op 98-jarige leeftijd, maar wordt nog steeds