Vorig jaar zagen we op imm cologne in Keulen, de grote Duitse meubelbeurs, een terugkeer naar de natuur, naar vroeger en naar de basics. Die trends worden dit jaar naadloos verder gezet.

Dankzij regelmatige bezoeken aan onder andere fabrikanten en beurzen blijft het Master Team op de hoogte van de nieuwste design trends. Imm cologne, afgelopen week in Keulen, is dan ook een vaste afspraak aan het begin van het jaar. Grote schokgolven gingen er dit jaar niet door de beurs heen. De baanbrekende nieuwigheden bleven uit.

Hout en groen

De natuur blijft de designwereld domineren. Het aandeel outdoor wordt dan ook steeds groter in de collecties. Maar ook in de interieuren zagen we veel hout (vooral notenhout), organische vormen in de ontwerpen en veel groen (zowel de kleur als planten). Qua tinten vielen roze, koraal en oranje op, qua bekleding blijft fluweel populair. Net zoals vorig jaar sprong de stand van Cassina er uit als de meest vernieuwende.

Duurzamer en efficiënter wonen...

Imm cologne zelf zag liefst acht nieuwe woontrends. Ook bij hen speelt de natuur de hoofdrol. Steeds meer mensen proberen hun consumentengedrag te veranderen en zo duurzamer te wonen. Groener wonen, in een appartement met een balkon of een huis met een tuin, wordt alsmaar populairder.

Om duurzamer te leven, wordt gekeken naar de ontwerpers. Meubelen die minder ruimte innemen, bieden een oplossing aan stijgende huurprijzen en kleinere woningen. Dat hoeft niet noodzakelijk te leiden tot benepen wonen. We breken muur van kamers uit om zo woningen te krijgen met open ruimtes.

... maar ook comfortabeler en kleurrijker

Tegelijk wordt comfort niet uit het oog verloren, met name in de slaapkamer, de badkamer en voor het zitmeubilair. Daarnaast zullen intelligente toepassingen ons leven steeds aangenamer maken. Ze worden steeds betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker en kunnen volledig op de behoeftes van de bewoners afgestemd worden.

Tenslotte dicht imm cologne een belangrijke rol toe aan de details. Na onze kledingstijl is onze woonstijl de belangrijkste manier om onze persoonlijkheid uit te drukken. “We are not only what we wear, but how we live.” Accessoires en kleuren gebruiken we als statement en zijn beslissend voor onze woonkwaliteit.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends? Kom dan zeker eens langs in onze showroom.

Vind hier meer inspiratie

keulen

Trends voor 2019: de natuur roept (vanuit Keulen)
Het Master team houdt de vinger aan de designpols door regelmatig fabrikanten en beurzen te bezoeken. Op imm cologne in Keulen, een van de grootste Duitse meubelbeurzen, spotten we deze drie trends


Realisatie: de juiste meubels zorgen voor meer licht
Om meer licht je interieur binnen te trekken, hoef je niet noodzakelijk muren te slopen of ramen te vergroten. Ontdek in deze realisatie hoe de combinatie van de juiste meubelen, verlichting en


2020, een nieuwe start voor Master Meubel
2019 was zonder twijfel een van de drukste jaren uit de meer dan dertig jaar lange geschiedenis van Master Meubel. Nu we met het nieuwe jaar ook een nieuwe start maken, blikken we terug en vooruit.


Realisatie: meubels laten de natuur binnen
De eigenaars van dit huis wilden de grootsheid en wijdsheid van de natuur binnentrekken in hun woning. Om dat niet te verstoren, was een keuze van de juiste meubels dan ook erg belangrijk.