Vroeger kwamen ze vaak bij het grof huisvuil terecht. Vandaag bestaan er echter steeds meer recyclagemogelijkheden voor matrassen. Auping draagt haar steentje bij met de Auping Evolve, een comfortabele en duurzame designmatras.

1,2 miljoen. Zoveel matrassen belanden er in België jaarlijks op de afvalstapel. Veel te veel, vindt ook Auping. Het Nederlandse bedrijf is al meer dan 130 jaar een gevestigde naam op het vlak van designbedden en kwaliteitsmatrassen. Maar op hun lauweren rusten is er niet bij. Dat bewijst hun ambitie om in 2030 een volledig circulaire productportfolio te hebben.

De eerste stap is de Auping Evolve. Een circulaire matras, gemaakt uit materialen zonder chemicaliën, waarop je veilig en gezond slaapt. Het is bovendien de meest ventilerende matras uit het aanbod van Auping. De comfortlaag van Auping Evolve is gemaakt van een open structuur in polyester. Zonder schuim of latex, waardoor de matras optimaal ventileert. Handig, als je weet dat je per nacht 350 milliliter vocht verliest. Dat komt namelijk grotendeels in je matras terecht.

In maart 2020 kreeg Auping het B Corp Certificaat toegekend. B Corp is een internationaal netwerk van bedrijven die met hun producten of diensten een significante bijdrage leveren aan een betere wereld. Wie er bij wil horen, moet voldoen aan strenge standaarden op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie.

Auping denkt dan ook verder na. Over wat er gebeurt met de matras nadat hij jarenlang dienst heeft bewezen, bijvoorbeeld. Het meest duurzame is volledig recycleren. Voor Auping moet dat de enige standaard worden. Dat vertelt ook Mark Groot Wassink, Director Sustainability & Innovation bij Auping.

“De oude generatie matrassen is niet ontworpen om op hoog niveau te hergebruiken, wat een enorme afvalstapel tot gevolg heeft. De Auping Evolve bevat andere, hernieuwbare materialen. Er zit bijvoorbeeld geen schuim in, maar polyester en staal. We werken met andere leveranciers, hebben andere productiemethoden. Voor de klant ziet de matras er aan de buitenkant net hetzelfde uit. Voor ons is het helemaal anders. Het is vergelijkbaar met de transitie van een verbrandingsmotor naar elektrisch rijden. Hij moest minstens zo goed zijn, want hoewel duurzaamheid een belangrijker argument wordt, is dat vaak niet de hoofdreden om een product te kopen. Na negen jaar onderzoek, waarvan drie jaar intensief, zag de Auping Evolve het daglicht. Een matras die beter ventileert, en brandveilig en circulair is.”

Je ontdekt nog veel meer slaapoplossingen van Auping in onze gloednieuwe Master Slaapstudio. Neem een kijkje in onze showroom, spreek onze slaapexpert Ivan aan of maak voor alle zekerheid een afspraak met hem.

Laat je verder inspireren


Interieurontwerper Filip Deslee: “Samenwerken met Master Meubel is een evidentie”
Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon


Ontdek de nieuwe Master slaapstudio
Tijdens het opendeurweekend van 16 en 17 november kun je een exclusieve blik werpen in onze nieuwe ateliers en magazijnen. Vlak in de buurt vind je de uitgebreide slaapstudio, met bedden en matrassen


“Een bed is niet zomaar een bed, het is een heel verhaal”
Master Meubel viert dit weekend World Sleep Day met een matrassenactie. Je komt er alles over te weten in de slaapstudio in onze showroom. Master slaapexpert Eric leidt je er met plezier en kennis


“Je omringen met mooie dingen kan ook zonder een groot interieur.”
Shannen werkt als freelance grafisch ontwerper en communicatiemanager. In haar interieur vullen design, selfmade meubilair en erfstukken elkaar aan. “Daarvoor moet je geen grote lap grond of een