Links boven elke pagina van onze website vind je het logo van Master Meubel terug. Maar vanwaar komt die driehoek, opgebouwd uit vierkanten? Om dat te verklaren, moeten we letterlijk boven onszelf uit stijgen.

Een bezoek aan de Master showroom kunnen we om meerdere redenen aanbevelen. Allereerst is er uiteraard de uitgebreide collectie designmeubilair uit alle hoeken van de wereld, van de grootste gevestigde namen tot de hipste opkomende merken. Maar bezoekers leren hier ook begrijpen waar dat design vandaan komt. In onze Master Gallery ontmoet je de grootste meesters van het hedendaagse design. Bovendien ontdekt je hun ontwerpen in levenden lijve.

Draaien en spiegelen

Op de eerste verdieping van onze toonzaal vertellen we je aan de hand van originele foto’s, schetsen en plannen waarom dit gebouw de ideale locatie is voor een meubelshowroom. Het werd namelijk als dusdanig ontworpen door Lou Jansen en Rudi Schiltz. Die twee architecten werden later tot de Turnhoutse School gerekend. Jansen concipieerde zijn ontwerp op een raster, een kenmerk van zijn architectuur.

Die structuur valt vooral op wanneer je van de Steenweg op Diest de Langstraat indraait. Doordat de Langstraat een scherpe hoek maakt met de steenweg, staat het gebouw schuin op het perceel. Van bovenaf bekeken lijkt het dan ook een driehoek, ingevuld met vierkante blokken. Wie even met een luchtfoto van Master Meubel aan het draaien en spiegelen gaat, ziet zo het logo verschijnen. In de eerste versies van het logo werden de vierkanten nog ingevuld met portretfoto’s van de meesters van het hedendaags design, waar de zaak haar naam aan te danken heeft. Sinds 1985 wordt Master Meubel herkend door dit Iconische logo maar daar komt vanaf vandaag verandering in.

Bekijk hier alvast onze nieuwe huisstijl

Stilstaan is achteruitgaan en we nemen ook graag onszelf kritisch onder de loep. Dankzij de Antwerpse grafisch vormgeefster Chloë Janssens loopt er daarom voortaan één duidelijke lijn doorheen alles wat met Master Meubel te maken heeft. Dat gaat van een kleine business card over de t-shirts van onze arbeiders tot de stickers op onze vrachtwagen. Chloës Bauhaus-toets in de vormgeving van de figuren en het gebruik van wit, zwart en grijs konden wij erg waarderen. En uiteraard blijft de sterke relatie met het gebouw en de geschiedenis van Master weerspiegeld in ons logo.

Bekijk een leuke animatie van de vernieuwde huisstijl op onze social media!

Boeken voor de echte architectuurliefhebber

Meer nieuws


AIM tekent voor plannen uitbreiding Master Meubel
Master Meubel concentreert al haar activiteiten in haar historische gebouw langs de Steenweg op Diest. Het Turnhoutse bureau Architects in Motion (AIM) ontwerpt een magazijn en atelierruimtes in lijn


Realisatie: De Warande Turnhout
Van augustus 2016 tot augustus 2018 werd de schouwburg van de Warande grondig gerenoveerd. Zowel de zaal, het podium als de backstage beantwoorden nu aan wetgeving en vereisten in verband met comfort


Marc Bogaerts, cover artist van Magazine M


Welkom in de eetkamer en woonkamer van Villa M
Villa M is de modelwoning van Master Meubel, gelegen naast onze showroom en bewoond door de zaakvoerster en haar familie. Neem hier een kijkje in de eetkamer en de woonkamer.