Het najaar in onze Master Shop, waar je alle design accessoires van je dromen vindt, ziet er prachtig uit. We trokken naar Denemarken en keerden terug met onder meer elegante kaarsen, houten aapjes en beeldjes om cadeau te geven.

Danish design boomde zo stevig in het midden van de vorige eeuw dat de invloed ervan nog steeds nazindert. Wie wordt er niet verliefd bij de eerste aanblik van een Egg Chair van Arne Jacobsen of een PH lamp van Poul Henningsen? Design klassiekers uit deze stroming zijn nog steeds belangrijke pijlers van merken zoals Carl Hansen & Søn, Fritz Hansen en Vitra. Maar ook vandaag komen er nog geïnspireerde, tijdloze ontwerpen uit het hoge noorden. En de mooiste vind je natuurlijk in onze Master Shop.

Kristina Dam en ester&erik

Kristina Dam staat voor alles wat het Danish design zo geliefd maakt. Haar ontwerpen zijn beïnvloed door de beeldhouwkunst, Japanse details, Bauhausvormgeving, een voorliefde voor eerlijke materialen en noordelijk minimalisme. De pure, elegante stukken uit haar collectie, van kandelaars over bestek tot kussens, worden vervaardigd met veel aandacht voor detail en vakmanschap.

Bij de collectie van Kristina Dam past perfect een kaars van ester&erik. Het koppel Erik en Ester Møller heeft al meer dan dertig jaar een familiebedrijfje. Daarmee produceren ze elegante kaarsen van hoge kwaliteit. Elk werkstukje is vervaardigd van 100% natuurlijke, pure was.

+
Setomono cup
+
Setomono bowl set
+
Candle Plate
+

Kay Bojesen en Kähler

De Monkey van Kay Bojesen is al sinds zijn eerste verschijning in 1951 een favoriet van wie houdt dan Danish design. Sindsdien breidde de apenfamilie stevig uit. In onze Master Shop vind je nu ook de Monkey Mini, een miniatuurversie van 10 centimer hoog. Afgezien daarvan heeft hij net zoveel charisma en charme als zijn geliefde grote broer.

Tot slot zijn we heel blij dat de prachtige producten van Kähler voortaan onze rekken – en binnenkort jouw huis – sieren. De Character beeldjes vatten karakter in hun vormen. Ken je een dromer of een levensgenieter of iemand die bijzonder attent of net erg nieuwsgierig is? Dan heb je net het perfecte cadeau gevonden. De kleien Relief muurversieringen werden ontworpen door kunstenaar Mathias Malling Mortensen. Het lijkt wel of ze rechtstreeks uit papier geknipt zijn.

+
Monkey Large
+
+
The Attentive One
+
The Curious One

Bekijk hier onze accessoires

Laat je verder inspireren


Realisatie: keramiek, kunst en klassiekers
Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne


Realisatie: kantoorruimte aan huis
Een home office kan natuurlijk eenvoudig in de woonkamer. Maar er zijn ook andere manieren om business en pleasure van elkaar te scheiden. Deze klanten richtten kantoorruimte, een vergaderruimte en


3 tips van interieurarchitecte Marie voor een gezellige leeshoek