Een huis inrichten kan op korte tijd maar je interieur kan ook door de jaren heen evolueren. Deze klanten combineren onder meer Afrikaanse kunst, eigen keramiek, vintage klassiekers, moderne raambekleding en nieuw meubilair.

“De bewoners van dit huis zijn al jarenlang klant bij ons”, vertelt Master interieurarchitect Hans. “De inrichting van hun ruime gezinswoning was dan ook een constant proces, met een interieur dat stilletjesaan groeide. Ze verzamelden Afrikaanse kunst en maken zelf keramiek, die twee facetten zijn mooi geïntregeerd.”

Het huis bevindt zich in een bosrijke omgeving en is dan ook voorzien van veel glaspartijen. “In eerste instantie kwamen de klanten bij Master terecht in hun zoektocht naar raambekleding. Wanneer de Wave-gordijnen open zijn, nemen ze weinig plaats in, zodat het doorzicht naar de tuin maximaal gevrijwaard blijft.”

Klassiekers binnen en buiten

In de tuin valt de Gargantua zitbank met tafel van Extremis onmiddellijk op. “Die staat al enkele jaren buiten en is mooi verouderd, de patina is echt buitengewoon. Extremis is een Belgisch merk, hun meubels zijn dan ook voorzien op het Belgische weer. Een mooi voorbeeld van hoe meubels niet alleen prachtig zijn wanneer ze glanzend nieuw zijn. Het zijn tenslotte ook gebruiksvoorwerpen.”

In de woonkamer worden oud en nieuw op meerdere manieren met elkaar gekruist. “De oranje Womb Chair van Knoll is een erfstuk. Die werd aangekleed met een plaid van Missoni en vergezeld van het Martinelli Luce Pipistrello tafellampje, een ontwerp uit 1965 dat nog steeds vernieuwend is.” De andere fauteuil is een B&B Italia Tabano, afgewerkt in stijlvol zwart leder.

+
+

Kempense kunst

Boven de bruine Charles sofa van B&B Italia, die mee verhuisde uit de vorige woning van het gezin, hangt een werk van de Kempense kunstenaar Lionel van den Boogaerde, dat de klanten ontdekten in de Master showroom. “De lichte Living Divani Extra Soft sofa heeft twee zitkanten zodat hij echt een eiland in de woonkamer vormt. De kussens zijn van Ferm Living.”

De laatste Master aankopen bevinden zich in de keuken: de stijlvolle zwarte Rocket barkrukken van Artek. De eettafel en bijhorende stoelen zijn een Belgisch ontwerp. De T88W tafel en .03 stoelen van Maarten Van Severen worden vandaag geproduceerd door MVS en Vitra.

+

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


3 concrete tips voor het thuiswerken
De coronacrisis legt niet alleen ons sociale leven stil maar heeft ook een enorme impact op onze werksituatie. Veel mensen moeten plots of nog meer thuis werken. Master interieurarchitecte Jill geeft


Geen Salone del Mobile: welkom bij de Master Design Week
Het Salone del Mobile, de jaarlijkse hoogmis voor hedendaags design in Milaan, is om begrijpelijke redenen afgelast. Master blijft haar klanten echter graag inspireren. Welkom dus bij de Master


Realisatie: pied à terre à la plage
Dit weekendverblijf aan de kust laat perfect zien waarom het een goed idee is om ons zo vroeg mogelijk bij je plannen te betrekken. Samen met de klant dachten we niet alleen na over het meubilair


VIDEO: Drie sofa’s van Edra die perfect bij jou passen
De nieuwste producten van Edra zijn geleverd in onze toonzaal en staan online in onze webshop. De meubelen van de Italiaanse producent staan synoniem voor comfort en elegantie. In deze drie sofa’s