Het Salone del Mobile, de jaarlijkse hoogmis voor hedendaags design in Milaan, is om begrijpelijke redenen afgelast. Master blijft haar klanten echter graag inspireren. Welkom dus bij de Master Design Week. Onze interieurarchitecten tonen je de nieuwste trends met opstellingen van verschillende merken in onze showroom.

Welcome back in Memphis

We beginnen met de comeback van een designstijl uit de jaren 1980 die ondanks de misleidende naam geboren is in Milaan zelf. De groep rond ontwerper Ettore Sottsass die de stroming lanceerde, speelde tijdens haar eerste vergadering het liedje Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again van Bob Dylan. Fan van primaire kleuren, geometrische vormen en een fris, zomers interieur? Goed nieuws: Memphis is terug van weg geweest!

+
+
+
+

Corduroy is king

Voor wie oogpijn krijgt van de flashy kleuren hierboven is er ook goed nieuws. Net zoals op de catwalks is ribfluweel of corduroy weer helemaal in de mode als bekleding van zetels en stoelen. Geniet bijvoorbeeld van de prachtige afwerking van de Ligne Roset Togo Lounge of de Cassina Back Wing.

+

Nature is here to stay

Een trend die zich al een hele tijd doorzet: authentieke materialen, sobere aardetinten en natuurlijke vormen. Een merk dat dit nauwgezet doortrekt in haar collectie is Depadova, waarvan we verschillende nieuwe modellen in onze toonzaal hebben. Met hun setting knipogen we tijdens de Master Design Week vanuit Turnhout naar naar hun indrukwekkende beursstanden én showroom in Milaan. In dezelfde categorie: de populariteit van schapenvacht en bouclé, zoals de Progetti van Giorgetti.

+
+
+
+
+
+

Be sustainable, recycle

In aansluiting op de vorige trend: veel merken voelen de nood bij consumenten om hun leefgewoontes aan te passen. Ze brengen duurzame, vaak gerecycleerde producten op de markt. De Cork Bowls van Vitra bijvoorbeeld zijn gemaakt van massieve kurk en verkrijgbaar in twee maten. In de Cork Family vind je verder onder meer krukjes. Kasthall gebruikt dan weer restgaren voor haar Harvest collectie, waardoor elk tapijt volledig uniek is.

+
+
+

Compact = multifunctional

Past ook perfect binnen het kader van duurzaamheid: compacter wonen, zoals we eerder al lieten zien in onder meer deze realisatie. Je ontdekt in ons assortiment dan ook meubels met meerdere functies, zoals het Sled bed van Cassina, of die weinig plaats nemen, zoals de uitklapbedden van Clei. En verlichting die je veelzijdig kan gebruiken zoals de Topoled van Baltensweiler. Deze multifunctionele lamp kan je gebruiken voor stemmings-, lees-, werk- of accentlicht.

+
+
+

Laat je verder inspireren


Lente-inspiratie: aperitieven op je terras
De warmterecords sneuvelen weer en het heerlijke weer slaagt er in om toch bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Blijf dus in je kot, bestel je outdoorproducten online in onze webshop


3 concrete tips voor het thuiswerken
De coronacrisis legt niet alleen ons sociale leven stil maar heeft ook een enorme impact op onze werksituatie. Veel mensen moeten plots of nog meer thuis werken. Master interieurarchitecte Jill geeft


Realisatie: Een familiezaak, ook voor klanten
Een interieur inrichten betekent voor Master Meubel een echte wisselwerking tussen onze interieurarchitecten en onze klanten. Dit koppel kwam via hun ouders en architectenbureau AIM bij ons terecht


Eenvoudig online shoppen bij Master in 7 stappen
Shoppen bij Master doe je niet alleen in onze fantastische showroom maar ook gewoon vanuit je luie zetel. Volg dit handige stappenplan, met enkele tips en tricks, om met een paar muisklikken jouw

Bekijk hier alle foto's