Master Meubel werkt de meeste diverse interieurs uit, van volledige kantoorgebouwen over een nieuwbouw villa tot de herinrichting van een appartement. Hoe groot of klein ook het project, kwaliteit en details verliezen we nooit uit het oog. Die liefde voor het vak spreekt ook uit deze bibliotheek en televisieruimte in één. 

Master Meubel is een echte familiezaak. Dan is het des te fijner om te merken dat onze goede reputatie ook door onze klanten van generatie op generatie wordt doorgegeven. “De ouders van deze mensen waren al jaar en dag klant bij ons”, vertelt Master interieurarchitecte Liesa. “Ik heb hen aangesproken bij hun bezoek aan onze toonzaal. Hun woonkamer, met een bibliotheek en televisieruimte, was aan vernieuwing toe.” 

Speels meubilair

In samenspraak met de klanten koos Liesa voor verschillende kleurenpaletten voor de twee ruimtes die in elkaar overlopen. “De bewoners zijn kunstliefhebbers en ik werk graag met kleuren”, legt Liesa uit. “Daarom heb ik me voor de inrichting gebaseerd op de schilderijen in de kamer. In de bibliotheek brachten we rode tinten aan. De televisiekamer kreeg groen en blauw als kleur, ook een verwijzing naar hun grote tuin.” 

Vervolgens was het zaak om de kleuren te matchen met het meubilair. “In de televisieruimte staat een modulaire Camaleonda bank van B&B Italia. Die plaatsten we niet klassiek in een hoek maar midden in de kamer, als blikvanger. Je kan de blokken van plaats wisselen, het is een speels meubel. Dat mocht gerust voor een gezin met drie jonge kinderen en een hond.” 

Het grote tapijt onder de Camaleonda is van Kasthall. “Het heeft veel textuur en past dus goed bij het karaktervolle huis. Het gezin woont in een oud herenhuis, een geklasseerde woning. Ik vond het belangrijk om die authenticiteit tegelijk tot zijn recht te laten komen maar toch ook op te frissen.” 

+
La chaise
+
Poetry Sun 400
+
LC2
+
Gordijnen
+
Bonnet Indoor

Meubels die samen werken

In de bibliotheek was het meubilair meer puzzelwerk. “De klanten hadden al LC2 fauteuils van Cassina, een tijdloos ontwerp van Le Corbusier, en een Husk sofa van B&B Italia, die we hebben laten reinigen door een van onze partners”, legt Liesa uit. “Daar hebben we een JOV tapijt van Belgische makelij en een bijzettafeltje van Minotti aan toegevoegd. Het belangrijkste was dat de meubels goed met elkaar samen werkten hier.” 

Ook de raambekleding werd opgefrist door Master Meubel. “De zware fluwelen gordijnen hebben we vervangen door exemplaren in Stazzano, een stof van Jab. Die weegt minder en laat meer licht binnen. Dat trekt de ruimte echt open. Het resultaat is een strakke inrichting met toch een speelse touch.” 

En uiteraard is interieurinrichting een proces dat nooit helemaal af is. “De klanten willen graag nog een bibliotheekkast plaatsen. En ze gaan terug komen voor lampen en voor accessoires. Die plaats ik zelf ook liefst wanneer alle meubilair staat en je een idee hebt van hoe het gebruikt wordt. Het wordt ongetwijfeld een fijn weerzien.” 

Bekijk hier alle foto's

Laat je verder inspireren


Drie redenen om voor raamdecoratie uit ons atelier te kiezen
De Master Ateliers ontfermen zich over jouw volledige interieur. Ook voor de raamdecoratie hebben we alle expertise in huis. Laat je daarom begeleiden in je zoektocht naar de perfecte gordijnen en


De B&B Italia Camaleonda is terug
Een van de trends voor 2021 is de terugkeer van sofa’s uit de seventies. B&B Italia brengt de Camaleonda terug, een van de eerste echte modulaire zitsystemen. Je ontdekt hem nu ook in onze


“Je omringen met mooie dingen kan ook zonder een groot interieur.”
Shannen werkt als freelance grafisch ontwerper en communicatiemanager. In haar interieur vullen design, selfmade meubilair en erfstukken elkaar aan. “Daarvoor moet je geen grote lap grond of een


Vaarwel vlekken: dit is de Kasthall vlekkengids
Kleurpotloden van de kinderen, koffie onderweg van de keuken naar je bureau, kaarsvet van die romantische avond… Vlekken verschijnen op alle mogelijke manieren in je tapijt. Maar hoe krijg je ze