De grote vakantie is al weer halverwege. Op zoek naar lectuur voor augustus? Met deze vier vakantieboeken droom je weg of laat je je inspireren voor een leuke uitstap. Veel leesgenot!

De Kempenatlas

Vakantieboeken hoeven je niet altijd naar verre buitenlanden te brengen. Master Meubel is gevestigd in Turnhout, de hoofdstad van de Antwerpse Kempen. Onze regio wordt voor het eerst grondig in kaart gebracht in de Kempenatlas, een publicatie van AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen. Twaalf thematische kaarten tonen de ruimtelijke ontwikkeling en de toekomstmogelijkheden van de regio. Ze vormen de aanleiding voor diepgravende essays en prachtige foto’s.

South Africa, a road trip

Onmisbaar voor wie van vakantieboeken houdt. South Africa, a road trip is de ode van fotografe Mirjam Bleeker en stylist Frank Visser aan de prachtige natuur en de mensen van Zuid-Afrika. Daarvoor ondernamen ze een uitgebreide roadtrip langs de kusten en door het binnenland, langs uitgestrekte natuurgebieden en bruisende steden. Tegelijk is het boek een handige reisgids, opgedeeld in hoofdstukken per regio en met een apart boekje met adressen en tips.

+
Kempenatlas
+
South Africa - A Road Trip
+
Bea Mombaers - items & interiors
+
The Iconic Interior

Bea Mombaers, Items & Interiors

We hebben al vaker de lof gezongen over de ontwerpen die Bea Mombaers voor Serax maakt. De Knokse groeide de voorbije drie decennia uit van een gepassioneerde dingenzoeker tot een gereputeerde naam in de internationale kunst- en designscene. Voor Items & Interiors verzamelde ze de voorbije twee jaar samen met fotograaf Raf Maes en vormgever Geoffrey Brusatto interieurs, details, stillevens, objecten die haar kenmerken.

The Iconic Interior

Bewonder het kunstwerk en leer de kunstenaar kennen. Dit boek bevat meer dan 100 spectaculaire interieurs van over de hele wereld. Ze zijn chronologisch gerangschikt en bestrijken het volledige gamma, van minimalisme over art nouveau tot Gesammtkunstwerken. De foto’s en teksten in The Iconic Interior vertellen je meer over creaties van onder meer Piero Fornasetti, Alvar Aalto en Matthew Williamson.

MASTER TIP: In onze showroom vind je natuurlijk nog veel meer vakantieboeken en andere lectuur. Snuister alvast door het virtuele aanbod in onze webshop!

Laat je hier verder inspireren


Interieurontwerper Filip Deslee: “Samenwerken met Master Meubel is een evidentie”
Deze woning onderging een ware transformatie, van cottagestijl naar strak minimalisme. Daarvoor stemde interieurarchitect Filip Deslee alle materialen en kleuren op elkaar af. Tijdens het proces kon


4x Serax voor een zuiders terras en zomerse tuin
Bij Master Meubel begon de lente een week vroeger, tijdens ons Outdoor Weekend. En ook daarna zorgen we ervoor dat jouw terras en tuin helemaal summerproof zijn. Dankzij het Belgische Serax waan je


5 zomerse designuitstappen
De hittegolven zijn achter de rug, de vakantie loopt nog even. Het uitgelezen moment dus voor enkele designuitstappen. Het Master team geeft je vijf tips, van een Antwerpse nieuwbouw tot een


Lente-inspiratie: aperitieven op je terras
De warmterecords sneuvelen weer en het heerlijke weer slaagt er in om toch bij iedereen een glimlach op het gezicht te toveren. Blijf dus in je kot, bestel je outdoorproducten online in onze webshop