Belux

Design verlichting zonder weerga

Lampen zijn onmisbaar in elk interieur. Ze zijn fundamenteel om de juiste sfeer te scheppen en gezelligheid te verkrijgen. Dikwijls leveren ze ook een esthetische meerwaarde en worden het echte design objecten. Er is altijd een spanningsveld tussen de fysieke verschijning van verlichting en het sfeereffect. Het is zaak om een evenwicht tussen de twee te vinden.

Baanbrekende design lampen

Voor Belux is licht een fundamenteaal onderdeel voor de vormgeving van een ruimte. Het Zwitserse bedrijf hecht veel belang aan zowel de vormeisen van de lampen, de lichtkwaliteit als de ruimtelijke werking. Belux is in 1970 opgericht door Thomas Egloff. Vanaf het begin was Belux bereid om risico’’s te nemen en innovatief te werk te gaan. De samenwerking met de Zwitserse ontwerper Hannes Wettstein, een coryfee op het gebied van interieur design, wordt ook door de buitenwereld als baanbrekend beschouwd.

Innovatieve kracht

De grote doorbraak van Belux vond plaats in 1982 met de ontwikkeling van Metro, het eerste laagspanningsdraadsysteem ter wereld. Hiermee zette Belux zich definitief op de kaart en al snel kreeg dit draadsysteem veel navolging. De kleine lampjes zijn niet meer weg te denken uit vele woonhuizen, restaurants en hotels. Nogmaals een bewijs van de innovatieve kracht van Belux. De designers dragen zowel kwaliteit als esthetiek erg hoog in het vaandel.

Belux maakt internationale furore

Belux is voortdurend op zoek naar nieuwe materialen en technologieën. Hoogwaardige design lampen zijn het handelsmerk van de firma. Belux maak furore in de sector van design verlichting dankzij de samenwerking met bekende ontwerpers zoals Frank Gehry, Herzog & De Meuron, Ronan en Erwan Bouroullec en Hella Jongerius. Sinds 2001 maakt Belux deel uit van de Vitragroep waardoor het bedrijf toegang kreeg tot nieuwe markten en productiemethoden.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-beluxlogo

Lampen van Belux worden met liefde voor detail gemaakt.