Cor

Design meubelen met een hart

Cor is Latijns voor hart. In 1954 begonnen Prince Bentheim Teckelenburg en Leo Lübke met het produceren van design meubels onder deze naam. Niet lang later kwam de erkenning met de modern-klassieke Conseta. In de jaren 70 werd de collectie Trio gelanceerd en in de jaren 80 maakte Zyklus furore. De topper is tot op vandaag nog altijd Arthe.

Design meubels ontsproten aan vakmanschap

Technologie speelt tegenwoordig een belangrijke rol bij de productie maar Cor besteedt minstens evenveel aandacht aan vakmanschap. De design meubelen worden met de grootste zorg gemaakt en geen enkel detail ontsnapt aan ogen van de ontwerpers. Het logische resultaat zijn meubels van de hoogste kwaliteit en met een lange levensduur.

Design meubels los van trends

De eenvoud in het design proces staat bij Cor centraal en daar is de kwaliteit van de design meubels in grote mate aan te danken. Ervaren handen, die ambachtskunst hoog in het vaandel dragen, creëren een vernieuwend design, los van trends en mode. Het precisiewerk komt tot uiting in de kwaliteit van de design meubelen. Op het eerste gezicht zie je dat niet altijd, maar na verloop van tijd wordt het hoe dan ook duidelijk.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Cor besteedt al geruime tijd veel aandacht aan duurzaamheid. Al in 1994 en 1998 worden er ruwe materialen gebruikt die recycleerbaar en dus milieuvriendelijk zijn. Er wordt voortdurend gezocht naar middelen om het productieproces zo ecologisch mogelijk te maken en CO2-uitstoot zo veel mogelijk te beperken.

Meer info? Bezoek de COR website of kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

"The quality of our furniture is down to one single factor. We take our time." LEO LÜBKE


Realisatie: de juiste meubels zorgen voor meer licht
Om meer licht je interieur binnen te trekken, hoef je niet noodzakelijk muren te slopen of ramen te vergroten. Ontdek in deze realisatie hoe de combinatie van de juiste meubelen, verlichting en