Fontana Arte

Design meubels en lampen uit glas

FontanaArte staat voor klassevol Italiaans design en werd in 1932 opgericht door Gio Ponti. Glas is de rode draad doorheen de collectie van FontanaArte. Het bedrijf ontwerpt en produceert design lampen en design meubels uit glas die inmiddels heel de wereld hebben veroverd. De renommee van het bedrijf is niet alleen te danken aan de oprichter, maar ook aan de samenwerking met bekende ontwerpers en architecten zoals Pietro Chiesa, Norman Foster, Marco Acerbis en Peter Christian.

Van glasschilderkunst naar design

Ponti was zich vanaf het begin van zijn carrière bewust van de mogelijkheden van glas binnen interieurdesign. In het begin was FontanaArte vooral bekend als specialist in de glasschilderkunst waarvan de sporen nog altijd in heel wat kathedralen (zoals de Duomo in Milaan) terug te vinden zijn. Maar Ponti was visionair en begreep al snel dat glas veel meer mogelijkheden biedt. Hij startte dan ook al snel met het ontwerpen van design meubels en design verlichting met glas als voornaamste stijlelement.

Vakmanschap en passie voor het vak

Omdat FontanaArte zich daarna ging richten op massaproductie en zijn roots loochende, taande het succes en kwam het bedrijf in woelig vaarwater terecht. Gelukkig kwam daar verandering in toen privé-investeerders de onderneming overnamen. De strategie werd herzien en FontanaArte werd weer het bedrijf van weleer waar vakmanschap en passie voor het vak de bovenhand halen.

Design lampen en design meubels

FontanaArte heeft ondertussen een uitgebreid gamma design verlichting in de aanbieding: tafellampen, wandlampen, plafondlampen en vloerlampen. Elk product voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Ook buitenverlichting behoort tot de activiteiten van FontanaArte. Daarnaast brengt de Italiaanse firma design meubels op de markt: tafels, rekken en kapstokken, allemaal bestaanden uit glas en met liefde gemaakt.

Technologie en vakmanschap

Schoonheid is een van de pijlers van alles wat FontanaArte doet. Maar op geen enkel ogenblik wordt functionaliteit uit het oog verloren. Technologie en elegantie gaan hand in hand voor de ontwerpers en ambachtslui van FontanaArte. De designs zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Ze zijn onder andere te vinden in bekende gebouwen zoals de luchthaven van Bilbao of de Università Cattolica del Sacro Cuore in Milaan. Maar ook particulieren vinden ruimschoots hun gading in het gamma van FontanaArte. In sommige gevallen worden de lampen of meubels zelfs verzamelstukken.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-fontanaartelogo

The product is the star