Montis

Eigenzinnige design meubels

Montis startte in 1974 en is sinds het begin in Dongen gevestigd. De locatie is geen toeval omdat indertijd de belangrijkste leerlooierijen in die regio waren gevestigd. Leren bekleding van design meubels is nog altijd een van de specialiteiten van Montis.

Design meubels met uitgesproken kleuren

Montis combineert modern design met een optimaal zitcomfort. Kenmerkend voor de collectie design meubelen zijn de uitgesproken kleuren en de eigenzinnige vormgeving met een menselijk en sympathiek karakter. Montis heeft altijd sterk in zijn eigen ideeën en technieken geloofd, ook al gingen die soms in tegen de gevestigde ideeën.

Design meubelen met unieke stoffeermethode

De productiemethode waarbij de romp van een stoel of bank ‘een jas aankrijgt’ was betrekkelijk onbekend. Hierdoor onderscheidde Montis zich van haar collega’s in de branche. Deze stoffeermethode wordt nog altijd toegepast op veel van de design stoelen.

Design meubelen van bekende ontwerpers

Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast eigenaar Paul van den Berg. Zijn vernieuwende vormgeving heeft grote invloed gehad op de exclusieve plaats die Montis inneemt op de markt en op de vormgeving in het algemeen. Sedert het begin van de jaren 90 is er ook samengewerkt met diverse externe ontwerpers (zoals Niels Bendtsen, Marie Christine Dorner, Alain Berteauen en Simon Pengelly) die uiteenlopende design meubels voor Montis hebben ontworpen.

Verrassend en vernieuwend

Montis blijft verder zoeken naar nieuwe materialen en technieken die gebruikt kunnen worden voor het ontwerpen en ontwikkelen van verrassende en vernieuwende design meubelen. Alle modellen moeten voldoen aan de hoogste en modernste kwaliteitseisen en nieuwe hedendaagse behoeften.

Kom een kijkje nemen in de Master Meubel Showroom

foto-montislogo

De iconen van vandaag worden de klassiekers van morgen.

Montis acties

Hier vind je alle Montis acties die momenteel lopen

Auping Evolve, de nieuwe generatie matrassen
Vroeger kwamen ze vaak bij het grof huisvuil terecht. Vandaag bestaan er echter steeds meer recyclagemogelijkheden voor matrassen. Auping draagt haar steentje bij met de Auping Evolve, een


Dit was 2021…
Corona, natuurrampen, protesten… 2021 was geen jaar om vrolijk van te worden. Meer dan ooit werd onze thuis de veilige cocon waarop we teruggeworpen werden. Voor Master Meubel was 2021 boeiend en

Lyngby vase Lyngby vase, blauw

Lyngby Vase, een tijdloze klassieker met een kersttwist
Wie Deens porselein zegt, zegt Lyngby Porcelæn. En wie Lyngby Porcelæn zegt, zegt Lyngby Vase. Die is vandaag nog even innovatief en oogstrelend als toen hij decennia geleden geïntroduceerd werd.


Black is beautiful: JORI huldigt drie relaxiconen
Sinds 1963 is JORI de Belgische producent van perfect zitcomfort. Met de Black Express Series eren ze drie eigen iconen: de fauteuils Brainbuilder, Yoga en Symphony. Bestel ze nu en krijg ze